Vågskvalp Inredning - Varumärken
Hos oss hittar du en unik blandning av varumärken som tillsammans bildar den stil som är Vågskvalp Inrednings. Vi har långa relationer med våra leverantörer vilket i sin tur ger oss möjlighet att ge det lilla extra till våra kunder.
Mateus Collection - en värld av färger
Teresa, ursprungligen från Portugal, såg inredningstrenderna förändras i sitt nya hemland Sverige. Färg och mönster började leta sig in i de svenska hemmen. Varför inte föra samman det bästa av två världar? Varför inte låta traditionellt portugisiskt hantverk möta svensk design och samtida modetrender i kvalitetsprodukter som bejakar livet och adderar färg till hemmet?
Med målet i sikte påbörjade Teresa sin resa. Den första kollektionen av handgjord keramik lanserades 1993. I en lyckosam förening av sydeuropeiskt hantverk och skandinavisk stil och med en ständig förnyelse av färger, former och mönster har Mateus varumärke vuxit fram. Varje ny kollektion är designad för att fungera tillsammans med produkterna i tidigare kollektioner.
Källa: Mateus.se
Klippan Yllefabrik - Filtar & Plädar i 100% naturmaterial
Vi är ullexperter med erfarenhet som stäcker sig hela vägen tillbaka till 1879, då Klippan Yllefabrik startade. Idag driver femte generationen företaget från samma lokaler. Vi älskar ull av många anledningar. Det är klimatsmart naturmaterial som andas och har fantastiska egenskaper. Ull är miljövänligt, hållbart och biologiskt nedbrytbart. i vårt sortiment finns allt från svensk ull till återvunnen ull och ekologisk ull.
En yllepläd från Klippan Yllefabrik håller genom generationer.
EDBLAD smycken - tidlös design och hållbar elegans
Edblad står för både stil och hållbarhet med en svensk smyckesdesign som alltid håller hög kvalitet. Med våra klassiska och tidlösa smycken, som du kan bära om och om igen, är Edblad den livfulla rösten som berättar om minnen som varar för evigt.
Edblads smycken är både moderna och klassiska och fångar det svenska arvet av enkel minimalism och tidlös stil. Alla våra smycken är designade av vårt designteam och huvuddesigner Karin Fritz i Stockholm.
Vi arbetar primärt med 316L stål, med eller utan PVD-plätering i 14K guld, som är ett hållbart material och kan återanvändas oändligt många gånger. Stål är ett vattentåligt material, vilket gör att våra smycken är vattenresistenta och passar för alla livsstilar. Så njut av våra signatursmycken som ger dig självförtroende och glädje varje dag!
Axlings Linne - tradition och vardag i hållbart förhållande
”För mig står linet för det perfekta förhållandet. Det är naturligt, ärligt, värmande, svalkande och framförallt hållbart. Inget åldras vackrare!” Fredrik Axling
Axlings Linne AB etablerades 1992. Idén till att starta ett eget företag föddes ur en kombination av kärlek till linet och lust att skapa egna spännande och vackra mönster. Inte minst ville vi komplettera de mer traditionella nyanserna med modern design.
Idag är vi stolta över det vi åstadkommit. I vårt sortiment hittar du alla tänkbara linneprodukter för de flesta behov: Badlakan, tvättvantar, bastumössor m.m. i linnefrotté. Dukar, servetter, tabletter, löpare för det dukade bordet, kökshanddukar med mera.
På grund av sin överlägsna kvalitet är lin det perfekta materialet för köket. Lin tål högre temperaturer. Det absorberar och kså vatten mer effektivt och blir starkare när det är blött. Dessutom har lin naturliga antimikrobakteriella egenskaper. Lin är mycket slitstarkt och lätt att tvätta, vilket ger en lång livslängd.
Källa: Axlings.se
Chamois - textil för vardag och fest
Chamois är ett mode- och hemaccessoarmärke för dig som älskar estetik och vackra kvaliteter. Vi samarbetar med små fabriker och familjedrivna företag med över 150 års erfarenhet av att använda sina ärvda färdigheter från Jaipur och andra textilregioner i Indien.
"Chamois är född ur min kärlek till estetik och resor. Under en period av att bygga en ny livsstil lämnade jag ett långt liv i den internationella finansvärlden. När jag reste i öst blev jag kär i Indien och dess imponerande historia och långa tradition av blocktryck och textilhantverk. Jag har byggt upp starka relationer med familjedrivna fabriker och hantverkare och vår ömsesidiga kärlek till hantverk och design har utvecklat starka band baserade på ömsesidiga värderingar. Det är nu grunden för vad Chamois står för idag – en hållbar verksamhet i samarbete med våra hantverkare och fabriker." Charlotte Amlé
Paradisverkstaden - ett hantverk från Öland
Paradisverkstaden är ett familjeägt företag som arbetar med stengods-lera i alla former.
"Av jord är du kommen av jord ska du åter varda"
Vi önskar besökaren en sinnlig upplevelse där keramiken och kreativiteten står i centrum med naturen & Öland som vår största inspirationskälla.
Karlskrona - staden i havet och Sveriges Marina Huvudstad
Senhösten 1679 steg kungen och hans män iland på skärgårdsön Trossö. Rikets främsta skeppsbyggare, arkitekter, fortifikatörer och befästningsbyggare sattes i arbete samtidigt som öns ende bonde fick lämna sin gård. På hans marker planerades gator, torg och stadskvarter.
För att gynna handel och befolkningstillväxt i den nya staden tog kungen bort grannstädernas stadsprivilegier. Borgare och köpmän från Ronneby och Kristianopel tvingades därmed att flytta till Karlskrona. Den nya staden fick tidigt en internationell prägel. Hit kom många tyskar, framförallt handelsmän. Kunnig arbetskraft till örlogsvarvet hämtades från finska Österbotten och Skeppsholmen i Stockholm.
Rutnätsplanen korsas diagonalt av två strålgator, Borgmästaregatan och Södra Smedjegatan, som leder fram till Amiralitetstorget. Här planerade man att bygga ett palats för den centrala ledningsfunktionen för örlogsflottan, Amiralitetskollegium. Denna plats var avsedd både som arkitektoniskt centrum i stadsplanen och som maktens centrum i Karlskrona. Det storslagna palatset uppfördes aldrig som tänkt var, eftersom det kungliga enväldet inte gav plats för självstyrande ämbetsverk utanför huvudstaden. Amiralitetskollegiet inhystes provisoriskt i en mindre träbyggnad.
År 1776 flyttades myndigheten till Stockholm. Där palatset skulle ha legat uppfördes i stället Bastion Wachtmeister, ett centralt fästningsverk i Slutningsmuren. Idag finns här Amiralitetsklockstapeln. Stadens centrum blev istället Stortorget.

